donderdag 15 september 2016

Openluchtklassen Maasmechelen: dag 4

Wake me up...
Om 7u30 galmde deze muziek door de gangen van Home Fabiola.
Na een opnieuw opvallend rustige nacht (de batterijen van de zesdeklassers dienen ’s nachts duidelijk opgeladen te worden) zat iedereen fit en monter aan de ontbijttafel.
Sandwiches, bruin en wit brood, salami, kaas, hesp, choco, confituur, cornflakes,… alles werd gretig naar binnen gespeeld. Dat moest ook, want er stond iedereen een drukke dag te wachten.
Klokslag 9u30 stapten we gezwind de bus op om ongeveer een halfuurtje later in Bokrijk af te stappen.
Onze teletijdmachine bracht ons ongeveer 200 jaar terug in de tijd.
Elektriciteit, internet, wifi, gsm... forget it!
De bewondering en verwondering was bij de kinderen enorm.
De kinderen zullen in het lang en het in breed nog wel verslag uitbrengen.
Toppers waren alleszins bezoek aan de school; juf Helena bracht ons terug naar het jaar 1913. Marjolein moest in de hoek staan, Mathijs kreeg de ezelsoren om en Silke had een lange tong en kreeg dus een lange tong rond haar nek. Mooi rechtzitten en de armen gekruist waren één van de strenge regels van juf Helena.Tijdens het bezoek aan de kerk kregen we de preek van de priester te horen. Het werd ons al vlug duidelijk dat we moesten gehoorzamen en dat we zeker niet in zonde mochten leven. De harde hand van de pastoor deed ons alvast schrikken. Het bezoek aan de boer en boerin was zeker ook een belevenis. Boerin Bertha toonde ons haar mooie boerderij, zelfs de pastoor kwam langs om het zwijntje te wijden en te bidden voor een goeie oogst. De volksspelletjes waren ook een groot succes. De kinderen konden naar hartenlust spelen. Ook het kind in de leerkrachten kwam te boven.  In het winkeltje lieten de kinderen zich verleiden tot snoepjes en/of een ijsje. Mmm... heerlijk. 

Om 17u was het alweer tijd om naar huis te vertrekken. Daar mochten we hockeyen, voetballen, spelen op het speelplein en konden we onze extra energie wat kwijt.

Op het menu stond er  tomatensoep, fishstick met puree, tartaarsaus en koude groentjes. Als dessert smulden ze van een heerlijke chocolademousse. 

Nu douchetijd en ons opmaken voor de pyjamafuif! Let's party!!

Klik HIER om de foto's te bewonderen.·         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten