dinsdag 13 september 2016

Tweede dag in Maasmechelen

Deze morgen werden de leerlingen gewekt met een vrolijk melodietje. Iedereen stond vrolijk en welgezind op en had zin om de dag te beginnen.

Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we naar Tongeren. Het weer was ons heel welgezind en de temperatuur klom heel snel de hoogte in.
Gelukkig vullen we elke dag onze watervoorraden aan en krijgen we zelfs extra flesjes water van het keukenpersoneel van Home Fabiola.
Eenmaal aangekomen in Tongeren bezochten we het Gallo-Romeins museum.
Normaal gingen we onze lunch opeten in de gebouwen van Gallo-Romeins museum, maar omdat het zo'n mooi weer was, beslisten we om buiten te eten.
We wandelden terwijl langs het Agnetenklooster, het Begijnhof, het Lakenmakerstorentje en de Moerenpoort. We zochten telkens de schaduw op om toch een beetje verkoeling te hebben.
We aten onder de bomen en nadien konden de leerlingen wat energie kwijt op het speelplein. We merkten toch dat de jongens en meisjes na verloop van tijd de schaduw opnieuw opzochten.
We hadden de zonnecrème mee en hebben ze dan ook meer dan voldoende ingesmeerd ;-)
Na de uitstap in Tongeren stond er normaal een bosspel op het programma. Dit hebben we echter wat aangepast aan de weersomstandigheden waardoor we een verfrissende duik konden nemen in een openluchtzwembad op 10 minuutjes wandelafstand van het domein, dit tot grote vreugde van iedereen, ook de leerkrachten.
Na anderhalf uur spetteren en plonzen in het water konden we vanavond genieten van een lekkere warme maaltijd. We kregen broccolisoep, braadworst met wortelpuree en een chocoladepuddinkje. Er kon ook ketchup genomen worden en dat hebben we gemerkt aan het toestel ;-) (zie de foto's)
Als afsluiter kwamen Angelique en Angèle op bezoek om samen met de leerlingen lottobingo te spelen.
We hadden uiteindelijk 3 winnaars: Mathijs, Sarah en Marjolein Wauters.
Daarna was het vlug tandjes poetsen, toiletbezoekje en bedje in.
Tot morgen !!


Klik HIER om de foto's te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten