dinsdag 8 september 2015

Openluchtklassen dag 2

dag 2
Deze nacht was het opvallend rustig in Home 1 ten huize Fabiola. Zou het bosspel van gisteravond hier iets mee te maken hebben??? Eén kamer was al om 5u40 wakker. Wel, dat is vroeg, véél te vroeg!!
Omstreeks 7u30 galmde de song ‘wake me up’ van Avicii door de gangen. Iedereen sprong meteen zijn bed uit, douche in, verse kledij aan en op naar de ontbijtzaal.
Het ontbijt was uitgebreid. Er waren sandwiches, bruin/wit/meergranenbrood, verschillende soorten beleg, fruit, yoghurt, cornflakes,...
Zo konden we voldoende energie opdoen om te starten met onze drukke dag. Er stonden ook vandaag  heel wat leuke activiteiten op het programma.
Rond 9.15 uur kwam de bus ons ophalen en vertrokken we richting Tongeren. In de voormiddag brachten we een bezoek aan het Gallo-Romeins museum. We lieten ons meeslepen in het verre verleden van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. We maakten kennis met de levenswijze van de Neanderthalers en hun werktuigen en mochten zoals de Romeinen een mozaïekvloer ontwerpen. Er was een schat aan voorwerpen aanwezig in het museum: oude potten, munten van onschatbare waarde, vuurstenen, ... Dit alles konden we op een interactieve manier ontdekken.
’s Middags aten we onze picknick in de cafetaria van het museum.  Na het eten gidste juf Hanne ons doorheen Tongeren.  We zagen het Begijnhof ‘Onder de Linde’, de oude stadsomwalling, de lakenmakerstoren, het Agnetenklooster en natuurlijk niet te vergeten: het standbeeld van Ambiorix. Genoeg geluisterd voor vandaag, we hebben ons speelkwartier in Tongeren centrum dubbel en dik verdiend.
Omstreeks 14u werden we opgepikt door de buschauffeur en keerden we terug naar Home Fabiola. Na een halfuurtje vrije tijd, stond we met onze bergschoenen en speelkledij klaar om aan onze tocht naar de zandgroeve te beginnen. Aan de hand van een fotozoektocht moesten we de weg zien te vinden.  Na een dik uur stappen kwamen we aan bij de zandgroeve. Het afdalen kon beginnen. Elk om beurt namen we het touw vast en daalden de kloof in. Bij de een ging dit wat vlotter dan de andere, maar deze bende heeft ons verbaasd. De klim omhoog ging wat vlotter en zo konden we de terugtocht aanvatten.
Rond 19u stond een heerlijk warm avondmaal ons op te wachten: paprikasoep, wortelpuree en worst. Daarna allemaal de douche in, want dat was nodig ;-). Ook de kaartjes moesten nog geschreven worden en zo bleef er niet veel tijd meer over voor de avondactiviteit.


Om 22u ging ons licht uit ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten