maandag 7 september 2015

Openluchtklassen dag 1

Beste ouders en thuisblijvers,

we zijn na een hele vlotte rit over Brussel om 12u aangekomen in Home Fabiola in Maasmechelen. We hebben helemaal geen file gehad. We zagen enkel aan de andere kant enkele stakende tractoren op de autostrade.

Na een lekkere driegangenmenu, juliennesoep, kip krokantje, rijst en zoetzure saus, afgesloten met een fruityoghurtje konden we er weer tegen. We hadden wat haast en lieten zo alle vuile borden en glazen in de keuken staan. We moesten om 13u30 opnieuw de bus op om richting Opglabbeek te gaan.

In het natuurhulpcentrum kregen we eerst een film te zien. Daarna werden we door een ervaren gids rondgeleid tussen de zieke, herstellende, in beslag genomen dieren.
Wist je dat je niet mag lachen naar een aap?
Wist je dat je niet mag wijzen naar een aap?
Wist je dat je niet in de ogen mag kijken van een aap?

Wel, nu weet je het!
De reden is dat ze daardoor agressief worden en ze denken dat je hen wilt aanvallen.

We zagen niet alleen apen, maar ook 4 extreem grote mannetjesleeuwen zonder manen. Voor hun puberteit werden ze gecastreerd waardoor al hun mannelijke hormonen zich op de groei concentreerden.  Er zat ook een leeuw die fel van zich liet horen, Simba genaamd. Een manenbok die niets liever deed dan aanvallen, de omheining afbreken en ontsnappen.
We zagen vele uilen, valken, buizerds, duiven, een wespendief, musjes.
Verder zaten er ook dassen en wasberen, een stinkdier, met andere woorden, teveel om op te sommen.

Na de uitvoerige uitleg waarom de dieren daar verbleven, reden we opnieuw richting Maasmechelen.

We kregen eindelijk de tijd om de kamers in te nemen, de afwas van deze middag te doen, de bedden te maken en daarna wat buiten te spelen.

Als avondmaal kregen we een koude schotel, brood, kaas en ham en ...

Vanavond speelden we nog een bosspel waarbij er diamanten van het ene kamp naar het andere gesmokkeld moesten worden. Het begon rond 20u45 toch wel heel donker te worden in de bossen waardoor sommige leerlingen toch wel een beetje bang werden. En al helemaal wanneer Roy zich verstopte achter de bomen om andere leerlingen te laten schrikken, zelfs juf Ilse.
Om 21u verzamelden we aan de arena, bekeken we de buit en besloten dat het team van de gele neuzen had gewonnen. Zij kregen dan ook de schat...

Om 21u45 moest het volledig stil zijn in de kamers, waren alle snoetjes, pollekes en tandjes gepoetst, werd het nachtlampje in de kamer aangestoken en vielen hun oogjes langzaam dicht terwijl ze droomden van ...

Klik op de foto om alle foto's te bekijken.

1 opmerking:

  1. Het is fijn dat jullie de reis goed gesteld hebben. Het zijn hele leuke foto's en we wensen jullie een goede nachtrust en voor morgen weer een hele fijne dag. We kijken uit naar de belevenissen van morgen. Vele groetjes fam. Van Danny

    BeantwoordenVerwijderen