woensdag 16 september 2015

Bezoek van het koningspaar in Home Fabiola Mechelen

Op donderdag 10 september kregen we in de voormiddag bezoek van koning Filip en koningin Mathilde.

Op voorhand werden we op de hoogte gesteld van het protocol:
- De koning moesten we aanspreken met 'Sire'.
- De koningin moesten we aanspreken met 'Majesteit'.
- We mochten geen vragen stellen, enkel antwoorden als ons een vraag werd gesteld.
- We mochten niet als eerste een hand geven, enkel als de koning of koningin ons de hand toereikte.
- We mochten geen foto's nemen.
- We waren verplicht om allemaal het bandje van Home Fabiola rond onze pols te dragen. Op die manier konden ze zien dat wij van het domein zelf waren.

De klas werd in twee groepen gesplitst. Er waren 8 leerlingen die met de gocarts moesten rijden, de andere leerlingen hielden zich bezig op de 'speelplaats'. Daar werden ook nog andere spelen opgezet zoals Twister, een groot dambord, een groot memoryspel, een grote micado,...

Om 10u werden we verwacht op de speelplaats. Normaal zouden de koning en koningin aankomen rond 10u30. Maar om 11u hadden we nog steeds niemand gezien. De leerlingen begonnen zich een beetje te vervelen en het werd tijd dat ze kwamen. Uiteindelijk stapten ze toch uit de deur, de speelplaats op. Ze kwamen eerst voorbij de schommels en het memoryspel. Daar werd juf Hanne aangesproken door koning Filip en werd juf Marieke aangesproken door koningin Mathilde. Er werden ook enkele vragen aan Amina gesteld en ze kreeg zelfs een zoen door de koningin omdat ze op dit moment aan het winnen was.
Daarna wandelden ze verder en kwamen voorbij het spel Twister. Effren, Margaux, en nog enkele leerlingen waren net aan het spelen.
Koningin Mathilde zei aan koning Filip dat ze dit spel niet zouden proberen. Ze stelden ook wat vragen aan de leerlingen. En wandelden toen verder.

Toen ze uiteindelijk bij de gocarts aankwamen, hadden ze blijkbaar geen tijd meer en moesten snel naar de auto. Enkel koning Filip knikte nog heel even goeiedag, maar ze namen niet de tijd om ook daar even met de leerkrachten en leerlingen te praten.
Wat waren de leerlingen en leerkrachten ontgoocheld. Ze hadden maar even anderhalf uur gewacht om hen te ontmoeten en dan kregen ze enkel een knikje en weg waren ze??
Ze waren er niet over de spreken en even moesten ze niets meer weten van het koningspaar.

Gelukkig konden we hen nadien wat troosten met een glaasje frisdrank bij het eten.

Hieronder vind je enkele foto's die werden getrokken door een fotograaf op het domein. Jammer genoeg zijn het er echt heel weinig.
 Bezoek van het koningspaar op openluchtklassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten