donderdag 14 september 2017

Maasmechelen dag 4

7u30, tijd om op te staan! Dat deden we op de beats van 'Thunder'. Zoals elke ochtend 'donderden' de leerlingen uit het bedje. Het was opnieuw een rustige nacht geweest, want na het drukke programma van gisteren was het nodig dat hun batterijen wat werden opgeladen.
Na een stevig ontbijt met alle erop en eraan stapten we om 9u15 op de bus richting Bokrijk. Het beloofde weer een TOPdagje te worden en ook het weer zat voorlopig goed mee.
Na een half uurtje op de bus kwamen we aan in het rustige Bokrijk. Daar splitsten we op in 2 groepen en mocht de ene groep samen met juf Marieke en juf Hilde onmiddellijk door naar het atelier voor de workshop pottenbakken. De leerlingen vonden het fantastisch om hun handen vuil te maken en de een deed dat al op een iets handigere manier dan de ander. 😁 Maar het mag gezegd worden, de potjes waren prachtig!
Na het pottenbakken was het dan tijd voor de picknick. Net toen iedereen goed geïnstalleerd was op de bank buiten begon het te regenen. Wat een timing! Dan hebben we gelukkig handig gebruik gemaakt van de tentjes die er al stonden voor de jaarmarkt dit weekend! Daar zaten we droog.
Na de middag was de andere groep van juf Hanne en juf Julie aan de beurt bij het pottenbakken.

Toen de groep weer verenigd was zijn we samen richting speelschuur gegaan waar de leerlingen zich konden uitleven met volksspelletjes terwijl het buiten aan het regenen was. Ze vergaten even de moderne wereld met ipads, gsm's, wifi...
Daarna trokken we naar Haspengouw waar we kennis maakten met boerin Bertha en boer Gilion. We kwamen ook de veldwachter tegen. We kregen ook les van juf Helena in het klasje en leerden daar een stukje uit de catechismus. Daar was het om 15u30 tijd om naar de mis te gaan en te luisteren naar de strenge woorden van meneer pastoor. Daar begingen juf Marieke en juf Hilde een zonde door op de plaats te zitten van de baron en de barones. Ze moesten naar de biecht!
Na het kerkbezoek zijn we nog eventjes in het park gebleven , maar door het slechte weer zijn we ietsje vroeger op de bus gesprongen richting ons vakantiehuis.
Daar was het tijd voor een goede schrobbeurt en vloog iedereen in de douche.
Na het douchen kwam er weer een lekkere maaltijd op tafel: gepaneerde vis met puree en broccoli.

Ze kregen nog even de tijd om de puntjes op de i te zetten wat haar en make-up betrof. Ja, jullie lezen dit goed, jullie kleine meisjes mochten vanavond eens heel even groot zijn. 😉 De jongens wisten heel even niet waar ze het hadden met zoveel mooie meiden rondom zich.

En nu ... TIME TO PARTY!!! 

Tot morgen,

met een grote glimlach, maar hele kleine oogjes 😄

Dit is dan ook het laatste bericht dat we schrijven tijdens de openluchtklassen. DAAG

Klik hier voor de foto's
Klik hier voor de foto's deel 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten