woensdag 13 september 2017

Maasmechelen dag 3

Deze morgen waren er al een paar frisse kopjes vroeg wakker. We hebben ze nog even getemperd in hun enthousiasme. Toen de muziek ging kwamen ze vrolijk en monter naar buiten. Iedereen had er veel zin in vandaag!

Na een stevig ontbijt en een beetje langer wachten op de bus vertrokken we richting het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De kinderen waren heel enthousiast en stonden te popelen om te kijken naar de dieren die er zaten. Het geluk zat ons ook terug mee vandaag. We hebben kunnen genieten van de zon die soms fel scheen tussen de wolken door.
Daar aangekomen kwamen er plots 2 bekende gezichten afgewandeld. Het waren juf Hilde en mevrouw Marjolijn die met ons meegingen vandaag. Dat vond iedereen supertof!
De kinderen smolten bij het zien van de 2 beren, de eekhoorns, de apen, de slangen, de leeuwen, enz....De kinderen hebben ook de kans gekregen om een souvenirtje te kopen. :)

Nadat we ons lunchpakket hadden opgegeten, vertrokken we richting Beringen-mijn. Toen de leerlingen de torens van de mijnschachten zagen, waren ze benieuwd naar meer. Ter plaatse aangekomen stonden er al 2 mijnwerkers voor ons klaar. Zij waren de gidsen van dienst en oud-mijnwerker. Ze namen ons mee naar de tijd van toen en het leven in de mijn.
 De zesdes werden zelfs omgetoverd tot echte mijnwerkers met een helm en een mijnwerkersvest. De leerlingen waren enorm getriggerd en luisterden heel aandachtig. Ze stelden veel vragen en waren heel ge├»nteresseerd. Ze kregen hiervoor zelfs een pluim van de gidsen. Op het einde van het bezoek werden ze 'uitbetaald' voor hun werk in centjes van chocolade. De kinderen keerden met veel nieuwe weetjes terug naar het domein.

Als afsluiter van de avond konden ze nog een filmpje meepikken. We hadden ook een jarige vandaag die getrakteerd heeft met de nodige popcorn bij de film. Een dikke proficiat voor Luna!
Jammer genoeg was het tijd voor mevrouw Marjolijn en juf Agna om naar huis te gaan. Wat vonden wij dat jammer!
Na de film zijn ze moe, maar tevreden naar bed gegaan.

Tot morgen!!

Klik hier voor de foto's


Geen opmerkingen:

Een reactie posten