maandag 11 september 2017

Maasmechelen dag 1

Beste mensen aan het thuisfront,

dag 1 zit erop. Na een hele vlotte busrit kwamen we tegen de middag aan op het domein. De weergoden waren ons gunstig gezind en de zon kwam af en toe eens piepen van achter de wolken.

Na een stevige maaltijd (cordon bleu, bloemkool en patatjes) waren we klaar voor een fikse wandeling. Met onze regenjas in de rugzak vertrokken we naar de zandgroeve. Enkele leerlingen gidsten ons aan de hand van foto's tot bij de juiste locatie. Slechts enkele keren moesten we een beetje op onze passen terugkeren omdat we een afslag hadden gemist 😉. Onderweg konden we genieten van enkele prachtige plekjes op de heide.

Na een uur stappen kwamen we aan bij de zandgroeve. De afdaling verliep heel vlot en er waren heel wat avonturiers onder ons. Na de klauterpartij begonnen we aan de terugtocht. Onderweg kregen we enkele druppeltjes regen en haalden de leerlingen snel hun parapluutje boven. Sommige parapluutjes hebben de wandeling niet overleefd. 😃😃.

Bij aankomst op het domein hebben we eerst de kamers in orde gemaakt. Daarna konden we genieten van een heerlijke koude schotel. De leerlingen hadden duidelijk grote honger, want er werd verschillende keren opnieuw aangeschoven.

Na het avondmaal was er  nog even tijd om buiten te spelen, te ravotten, het domein te verkennen, kaartjes te schrijven of gewoon eventjes te rusten.
Rond 21u00 zaten alle kindjes in hun bedje en een half uurtje later was het muisstil. ZZzzzzzz.

We zijn benieuwd tot hoe lang de kindjes zullen slapen.

We hebben onze eerste rit naar het ziekenhuis al achter de rug. Bo was samen met andere leerlingen aan het schommelen toen ze plots besliste om er op het hoogste punt af te springen. Ze landde jammer genoeg verkeerd en haar arm deed behoorlijk pijn. Gelukkig vertelden de foto's ons dat het niet zo ernstig was en er geen gips aan te pas kwam.

Tot morgen !

Klik hier voor foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten