maandag 8 september 2014

Openluchtklassen: dag 1

Dag thuisblijvers,

Na een hele vlotte rit kwamen we in het Fabiolahome, onze verblijfplaats, aan om 11u45.
Nadat we eerst alle valiezen uit de bus hadden gehaald, konden de kinderen genieten van een heerlijk driegangenmenu.
Op het menu stond groentesoep, vervolgens aardappeltjes, wortels en erwtjes en een cordon bleu, om als slot te eindigen met een yoghurt. We stelden vast dat de cuisson en de gaartijd perfect was.
Na elke maaltijd worden er helpers aangesteld. Een groep om de tafels af te ruimen, een groep om de tafels opnieuw in te dekken en een groep om af te ruimen.
Vanmiddag was het de beurt aan de jongens. Ze hadden geluk, want de vaatwasmachine warmde niet op en zo werd de afwas verplaatst naar vanavond.

Na het middagmaal vertrokken we onmiddellijk naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
Dit centrum is super bekend vanuit het één-programma 'Dieren in Nesten', gepresenteerd door Chris Dusauchoit. We kregen eerst een filmpje te zien en maakten we kennis met de grondlegger en bezieler van dit centrum, Cil. Verder zagen we ook welk werk ze deden, welk materiaal ze gebruikten, welke dieren ze ophaalden. Het ging van een klein vossenjong, tot vogels, apen, roofvogels, leeuwen en tijgers.

Daarna kregen we een rondleiding op het domein. Aan elke kooi en elk dierenverblijf hingen er bordjes welk soort dier er zat en wat de reden was van zijn verblijf. Sommigen waren gekwetst, anderen waren als jong binnengebracht. Maar de meeste dieren die daar verbleven waren exotische dieren zoals tijgers, slangen, leeuwen,apen, uilen, ...
De kinderen waren zeer geïnteresseerd.

Rond 16u 30 keerden we terug naar onze verblijfplaats. We hadden juist genoeg tijd om ons om te kleden, ons badpak of zwembroek aan te trekken en naar het zwembad te gaan. Daar hebben we een uur geravot!
Na het zwemmen konden we direct aan tafel. We kregen frisse groentjes met pasta. We hebben enorm gesmuld!

Na het eten hadden we eindelijk tijd om onze kamer in orde te maken. Voor sommigen was het een enorme opdracht om de lakens op een deftige manier rond het bed te krijgen. Uiteindelijk slaagde iedereen erin om dit tot een goed einde te brengen.
Vanavond werd er nog buiten gespeeld, kaartjes gekocht, ...

Om 21u gingen we naar de kamer en om 21u30 moest het stil zijn ;-)

Dikke kus,
jullie kapoenen uit het 6dexx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten