woensdag 10 september 2014

Openluchtklassen Maasmechelen derde dag!

Wauw, om 7u08 was het nog muisstil in de gang. Wat waren de kindjes van het zesde flinke slapertjes! We hebben ze dan maar om 7u30 gewekt met de gekende Shakirasong. 
Sommige leerlingen waren al helemaal aangekleed?!

Om 8u00 konden we weer genieten van ons lekker ontbijt. 

Daarna kregen Flore en Jana de map met de fotozoektocht en moesten ze ons naar de zandgroeve brengen. Na een uur wandelen kwamen we zonder probleem aan bij onze zandgroeve. Het touw werd rond de bomen gehangen en daarna mochten ze voorzichtig afdalen. Het touw stopte echter 20 meter voor het einde. De leerlingen konden daarna kiezen om ofwel voorzichtig naar beneden te glijden ofwel om naar beneden te lopen. Beneden stonden we hen dan op te wachten om op te vangen. Heel wat leerlingen 'vlogen' in onze armen en er werd heel wat gelachen. 
In het terugkeren hebben Thomas en Mateo ons veilig en wel naar Home Fabiola gebracht.

Om 13u kwam de bus ons alweer ophalen om ons naar Beringen te brengen. Daar kregen we onder leiding van twee ex-mijnwerkers een prachtige rondleiding in de oude gebouwen van de mijnen. We volgden de route die een mijnwerker aflegde, kregen een helm en een originele jas aan, kregen een penning om onze lamp af te halen, namen de trein 1 Noord 1 en werden met een echt mijnwerkerstreintje weggebracht. We zagen hoe kolen werden losgemaakt en weggevoerd. Er werd getoond hoe steenlagen werden opgeblazen door springstof, waar boterhammetjes werden bewaard en hoe ze uiteindelijk naar het grote toilet gingen als ze 800m onder de grond zaten ;-) Met andere woorden, geen enkele detail werd vergeten. De leerlingen luisterden heel aandachtig en als beloning kregen ze na een zware dag in de mijnen hun 'kezem'! Dit betekende dat ze hun geld kregen.

Toen iedereen zijn geld had gekregen, wandelden ze samen met de directeur naar de Fatih Moskee. Daar kregen ze door twee gidsen een boeiende uitleg hoe moslims zich reinigden om de moskee te betreden, waarom vrouwen en mannen niet samen mogen bidden, ...

Vanavond konden we ons buikje rond eten met frietjes, stoofvlees en appelmoes. Nadien genoten we van een leuk filmpje en kropen we vlug onder de lakentjes om morgen weer fris en monter te zijn.

Vele groetjes en geniet van de foto's

 Klik op de foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten